БТА Екстрадират Георги Попов от Дубай. Той е един от приближените до

...
БТА
Екстрадират Георги Попов от Дубай. Той е един от приближените до
Коментари Харесай

Най-приближеният на Божков ще бъде екстрадиран от Дубай

 БТА Екстрадират Георги Попов от Дубай. Той е един от доближените до Васил Божков.  Новината разгласи самият необут на " Нове Холдинг " във Фейсбук.

Попов е упрекнат за присъединяване в проведената незаконна група с водач Васил Божков.  И той е получил обвиняванията си задочно, тъй като не е в България. Попов е в Дубай дружно с Божков от края на януари предходната година.

Връщането на тогавашния притежател на футболния клуб Левски слага въпроса дали и Божков, който към този момент е водач на партия " Българско лято ", само че има 18 обвинявания, ще си пристигна в България.

Георги Попов се водеше притежател на 77% от акциите на сините, които управляваше от името на хазартния необут.

Попов е някогашен конфиденциален помощник на отдел 05 на Управлението за научно-техническото разузнаване към Първо основно ръководство на Държавна сигурност от 1988 година под псевдонима " Китин ".

Неговата принадлежност към Държавна сигурност е открита и оповестена за първи път от Комисията по досиетата през 2013 година при инспекцията на контролните и надзорните органи на " Централна кооперативна банка “ АД.Г еорги Попов е тестван в качеството си на член на Надзорния съвет в интервала 2002-2003 година

През 2017 година Комисията го осветява и в качеството му на член на Съвета на шефовете на капиталово сдружение " Реал финанс " АД (1999-2002).

От 1983 година до 1987 година Попов работи като експерт в " Индустриално коопериране (подразделение към УНТР) “ – едно от държавните сдружения за прикритие на активността на Научно-техническото разузнаване. От края на 1987 година е на работа в държавната оръжейна компания " Кинтекс “ като експерт вносна дирекция, където е построил положителни контакти и закалка за идния интервал на прехода.

За конфиденциален помощник на Управление " Научно-техническо разузнаване " (УНТР) в Първо основно ръководство на Държавна сигурност той е вербуван от майор Йото Йотов през 1988 година

От март 1989 година е притеглен в Управление „Научно-техническо разузнаване" за действен служащ на публични начала. Незабавно е включен в една от най-секретните и под директния надзор на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) стратегия за заобикаляне на западното ембарго против страните от Източния блок – тази за доставката на ембаргово съоръжение в региона на електрониката, военната и специфичната техника.

През април 1991 година е свален от действен доклад от Националната разследваща работа, приемник на ПГУ-ДС и минава в частния бранш.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР